Πιστεύεται ότι είναι η γενέτειρα του καφέ, η Αιθιοπία είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος παραγωγός καφέ στον κόσμο. Υπάρχουν περίπου 700.000 μικρές φάρμες στην Αιθιοπία, εκ των οποίων το 54% είναι σε ημι-δασικές περιοχές. Ο Καφές είναι μέρος της κουλτούρας και της παράδοσης αυτής της χώρας για περισσότερες από 10 γενιές. Ο καφές από την Αιθιοπία δίνει ένα καθαρό, φωτεινό φλιτζάνι, συνήθως με floral νότες.
Περίοδος συγκομιδής: Νοέμβριο με Μάρτιο
Μέθοδος επεξεργασίας: Natural
Ποικιλία: Bourbon, Typica, Heirloom
Υψόμετρο: 1900 – 1200m asl