Σε μια χώρα με πολλά μικροκλίματα, ιδανικά πρότυπα βροχοπτώσεων, με πανύψηλες οροσειρές και μια μεγάλη ποικιλία από πλούσια εδάφη, υπάρχουν τώρα οκτώ διακριτές περιοχές όπου καλλιεργείται ο καφές στην Γουατεμάλα. Κάθε μια περιοχή παράγει τη δική του μοναδική speciality coffee ποικιλία, συμπεριλαμβανομένης της Highland Huehue, Acatenango Valley και Rainforest Cobán. Οι καρποί του καφέ από την Γουατεμάλα διακρίνονται από φωτεινότητα, μέτριο σώμα με floral νότες, καθαρές νότες φρούτων και μια ξεχωριστή επίγευση.
Περίοδος συγκομιδής: Νοέμβριος με Μάρτιο
Μέθοδος επεξεργασίας: Washed
Ποικιλία: Bourbon, Catuai, Caturra, Pacamara, Maragogype
Υψόμετρο: 1400 – 1900m asl