Ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός καφέ στον κόσμο, και θεωρείται ότι παράγει από τους πιο ποιοτικούς καφέδες. Η Κολομβία έχει μια μοναδική γεωγραφία και άριστες συνθήκες καλλιέργειας. Πάνω από 500.000 φάρμες, οι περισσότεροι από αυτές μικροφάρμες με έκταση από πέντε εκτάρια ή λιγότερο, είναι διάσπαρτες σε όλη την χώρα. Ο καφές από την Κολομβία είναι γνωστός για τη μεταξένια γλυκύτητα του σώματος του , το οποίο συχνά υποστηρίζεται από λεπτές floral νότες και ίχνη τροπικών φρούτων.
Περίοδος συγκομιδής: Σεπτέμβριος με Δεκέμβριος
Μέθοδος επεξεργασίας: Natural
Ποικιλία: Bourbon, Catuai, Caturra, Typica, Castillo
Υψόμετρο: 1500 – 1900m asl