Η μεγαλύτερη και πιο αραιοκατοικημένη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, η Νικαράγουα συνορεύει με την Κόστα Ρίκα στα νότια και με την Ονδούρα στα βόρεια. Περίπου 33.000 αγρότες και οι οικογένειές τους εξαρτώνται από την παραγωγή καφέ ως κύρια πηγή του εισοδήματός τους. Αρκετοί single estate, speciality coffees εξάγονται σε όλο τον κόσμο.Οι ποικιλίες από την Νικαράγουα είναι γνωστές για την γλυκιά, ισορροπημένη και το γεμάτο σώμα τους, οι οποίες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη χαμηλή-τονισμένα γεύση σοκολάτας με νότες βερίκοκου.
Περίοδος συγκομιδής: Νοέμβριος με Μάρτιο
Μέθοδος επεξεργασίας: Washed, Natural, Pulped Natural
Ποικιλία: Bourbon, Catuai, Caturra, Pacamara, Maragogype, Catimor, Longberry
Υψόμετρο: 1200 – 1400m asl